Задържаха 4-ма нашенци, участвали в мрежа за фалшиви документи в Чехия

DenNews.bg
05.09.2012
размер на текста:

Хвахана 4-ма нашенци в операция по разбиването на международна мрежа за производство и разпространение на фалшиви документи за самоличност в Чехия, информира пресцентърът на МВР.
На територията на Прага и Бърно, от 15 до 22 август са били разкрити четири пункта, където престъпната група произвеждала и преправяла чешки паспорти, карти за самоличност и шофьорски книжки, подправени словашки, български, холандски, финландски и датски документи, както и такива от бившите съветски републики.
В продължение на три месеца българските антимафиоти и чешките им колеги обменяли оперативни данни и информация за участниците в престъпната схема.
Документите били предназначени основно за осигуряване на свободното придвижване в рамките на ЕС на албански граждани. При проведените оперативно-издирвателни действия било установено, че групата е ръководена от албанец, женен за румънка, който живеел в Букурещ. Оказало се, че в международната мрежа наред с албански, египетски, чешки и украински граждани, като изпълнители, участвали и четирима българи.
На 15 август е задържан 38-годишният М.М. от гр. Бургас, криминалнопроявен и многоктатно осъждан в Чехия и Германия. Седем дни по-късно антимафиотите заловили и бургазлиите Д.Я. /60 г./- криминално проявен, регистриран за кражби, измами и фалшификации, А.Х. /23 г./ неизвестен на МВР и Г.Г /44 г./ с криминални регистрации за кражби и измами.
Работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети