„Спасителите” се отказаха от ЦСКА, клубът е пред фалит

DenNews.bg
05.09.2012
размер на текста:

Инициативният комитет "ЦСКА Възраждане", приеман от „червените” фенове като спасителен бряг за клуба, се отказа от сделката за придобиване на собствеността на ПФК ЦСКА ЕАД. "Ситуацията в ЦСКА е трагична. Клубът е пред фалит", разкри изпълнителният директор на "ЦСКА Възраждане" Красимир Георгиев.
"Ще покажем много документи, с които се доказва, че клубът е фалирал и положението е повече от трагично. От "Титан" поискаха 20 млн. лева, за да продадат акциите. Не може обаче да си представите колко много са задълженията. Общата сума е 80 милиона лева", допълни Георгиев пред Блиц.
инициативан комитет "ЦСКА Възраждане" излезе и със специално писмо, подписано от изпълнителния директор Красимир Георгиев:
"След проведените едномесечни преговори със собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД и след обстойното разглеждане на последната оферта на "ТИТАН" АД, обявяваме прекратяване и отказ от сделката. Основанията за нашата позиция са следните правни и икономически обстоятелства:
1. При старта на разговорите за покупко-продажба на клуба и провеждането на инвестиционния процес в ПФК ЦСКА ЕАД, бяха обявени общи задължения в размер до 5 милиона лева.
2. При извършения преглед на финансовото и правно състояние на клуба от нашите експерти, бяха установени, дори и без вътрешните вземания на "ТИТАН" АД, суми, които надминават първоначално заявените в пъти.
3. "ЦСКА Възраждане" АД ясно декларира и заяви, че ще осигури средства за текущата издръжка на клуба, а не за покриване на стари задължения. Въпреки това бяхме склонни да отделим средства и да активираме капитали за покриване на част от старите задължения с единствената идея, че така финансовите проблеми на ПФК ЦСКА ЕАД ще бъдат решени.
4. Последната оферта, която получихме не кореспондира с финансовото състояние на клуба и икономическата логика. Пожелаваме успех на футболен клуб ЦСКА и на "ТИТАН" АД в осигуряването на издръжката и управлението на най-титулувания български клуб. Оставаме в готовност, при необходимост, да оказваме финансова и всякаква друга помощ на детско-юношеската школа на ЦСКА.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети