Студенти от област Кюстендил ще изучават италиански в Реджо Калабрия

dennews.bg
30.09.2012
размер на текста:

Студенти от област Кюстендил ще имат възможност да изучават италиански език в в град Реджо Калабрия. Това стана ясно по време на работно посещение при областния управител инж. Владислав Стойков с представители от Община Реджо Калабрия, Италия.
„Днес можем да положим основата на бъдещи партньорски взаимоотношения за надграждане на туризма, спорта и обучение на млади хора“, каза областният управител на днешната среща с Председателят на общински съвет на Реджо Калабрия-Емилиан Имбалцано и придружаващите го представители от администрацията.

„Това, което като начало можем да приложим и за вашата област е да предоставим възможност на ваши студенти да изучават курсове по италиански в Реджо Калабрия, като само транспортните разходи ще бъдат за сметка на студентите, останало поема общината“, каза заместник- председателят на общински съвет- Емилиан Имбалцано. Той сподели още, че е впечатлен от природните и културни дадености на региона и връщайки се в Италия ще го сподели с колегите си.

Областният управител инж. Владислав Стойков каза, че работейки съвместно и намирайки допирните си точки, двата региона ще имат възможност да постигнат общите цели свързани с квалификацията на младите хора и развитие на спортните им умения. Той изтъкна важността за обмяната на опит в областта на спорта, тъй като спортът има една много важна функция и тя е да сближава и обединява хората.

С делегацията присътва и кметът на община Бобошево Крум Маринов, който представи проектът, по който работят в момента общините Реджо Калабрия, Бобошево и Рила, свързан с обмяна на добри практики в сферата на управлението, обмяна на туристи. Той благодари на областният управител, че в работата си е загърбил политическите пристрастия и работи единствено за хората от всички общини на област Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети