Седмина напират за шефския стол на ВиК-Дупница

Даниела Методиева
03.09.2012
размер на текста:

Седем са кандидатите, които ще мерят сили в конкурса за апетитния, но горещ шефски стол в общинското дружество ВиК-Дупница. Това стана ясно днес, след като комисията по провеждане на конкурса отвори молбите на бъдещите участници.
Сред кандидатите е отстранената управителка на водното дружество инж. Василка Бельовска, която след като бе отстранена получи близо 12 000 лв. обезщетение и се записа на борсата срещу 800 лв. На месец.
Друг бивш шеф също е сред мераклиите за апетитния, но и доста спорен и горещ стол в общинското дружество. Това е уволненият директор на Напоителни системи-Дупница Петър Василев. Друг бивш, но този път депутат от СДС също е подал документи за участие в конкурса за управител на ВиК- това е Валентин Христов. Очаквано президентът на шахматен клуб Капабланка Георги Бедников също подаде документи за участие.
Адвокатът Георги Георгиев също е сред кандидатите за управшител на общинското дружество, документи за участие са подали Илия Илиев и Димитър Чаушев.
На 11-и септември ще стане ясно кои от кандитатите ще минат през ситото на първия етап- съответствие на представените документи и образование с изискванията на конкурса. След това те ще трябва да разработят концепция, която ще даде 50% от крайната им оценка. Най-голямо внимание ще бъде обърнато на икономическата част от нея- 50%, 20% се отделя внимание на техническите способности на кандидатите, 10% на упревланския им опит, 15% на иновациите и стратегията и едва 5% на социалната част

Кандитатите с одобрените концепции ще се явят на интервю с членовете на комисията и което ще определи останалите 50% от оценката.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети