Арестуваха футболен рефер в Пловдив, източвал кредитни карти в Ирландия и Белгия

DenNews.bg
28.09.2012
размер на текста:

Момчил Врайков Снимка: БНР

Бившият футболен рефер Момчил Врайков е задържан в ареста на пловдивско РУП по искане на Интерпол в късния следобед вчера. Врайков е замесен в серия банкови измами, които извършил на територията на Ирландия и Белгия. Съдията, родом от Белене беше арестуван на 16 февруари 2011 година в Дъблин заедно с пловдивчанина Владислав Куцоянис, заради монтирани скимиращи устройства на банкомат там. У двамата задържани бяха намерени пластики на кредитни карти, както и карти с ПИН-кодове и номера да сметки. По-късно през годината Врайков и Куцоянис бяха изправени пред ирландски съд, но поради липса на доказателства бяха освободени. По-късно, през април тази година, ексарбитърът бе арестуван в белгийския град Антверпен за фалшификации на банкови карти, като беше и обвинен за измама и участие в организирана престъпна група. Белгийските власти обаче го връщат в България.
Според Livesport.bg, вчерашният арест на Момчил Врайков в Пловдив е свързан със задържането му в Ирландия. Предполага се, че ирландските власти вече са събрали достатъчно доказателства за вината на българина и ще настояват за неговото екстрадиране.
Припомняме, че до преди няколко години Врайков бе един от най-изявените футболни рефери у нас и свиреше завързани мачове от „А” група. Момчил Врайков е ръководил и редица срещи на Марек, като в 90% от случаите „порязваше” отбора от Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети