Джерманци блокират Е-79 и линията София-Кулата, ако не се спре проекта за депото

dennews.bg
28.09.2012
размер на текста:

Жителите на село Джерман са готови да блокират главен път Е-79 и жп линията София-Кулата, ако проектът, който готви община Дупница за изграждане на регионално депо в тяхното землище, не бъде спрян.
Това е крайната мярка, към която джерманци ще прибегнат, ако не бъдат чути и все пак започне изграждането на депото, което ще се намира само на 480 метра от селото. Тя бе оповестена на среща с областния управител Владислав Стойков и депутатът от ГЕРБ Валентин Микев, които обърнаха внимание на факта, че не са взети предвид съображенията на жителите на село Джерман, които алармираха за опасната близост на депото и опасностите, които крие.
На нея отново стана ясно, че няма друг предвиден терен и ако проектът се реализира, то ще бъдат направени по-здрави укрепления заради близостта на депото до газопровода за Гърция, близкото му отстояние от жп линията, но жителите на селото са категорични, че това не ги удоволетворява. Те получиха подкрепата от общинския съветник от ОДС Костадин Костадинов, който излезе със становище, че е редно управляващите в Дупница да предложат и друг терен.
В крайна сметка жителите на село Джерман ще предприемат всички законови мерки и ще обжалват докрай всяко решение, свързано с реализиране на депото.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети