Професионалисти дават идеи за развитието на Дупница

DenNews.bg
27.09.2012
размер на текста:

Професионалисти от всички сфери на обществено-икономическия живот дават идеи за развитието на Дупница в периода 2014-2020 г. чрез кръгли маси и обществени обсъждания днес и утре.
Предложенията на представителите на местните неправителствени организации, социалните институции, бизнесмени, инженери, юристи, архитекти ще бъдат една от базите за комплексен анализ на градската среда в архитектурно, финансово, икономическо, юридическо и
инженерно отношение.
Според експерта от консорциума, който изработва интегрирания план за развитие, архитект Николай Няголов, анализът ще бъде основа за последващите мерки за облагородяване на градската среда, подобряване на образованието и здравеопазването, и създаване на условия за бизнес. Планът ще бъде и база за бъдещите проекти, с които община Дупница ще кандидатства за
финансиране от европейските фондове. Интегрираният план за развитие се изработва паралелно с Плана за развитие, който общините са длъжни да имат. Целите им са сходни, но Интегрираните планове се изработват по европейски проекти.
Според архитект Няголов Плановете за развитие на общините са само част от Интегрираните планове за развитие, които са по – комплексни.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети