Дангов: Единствената цел на депото е облагодетелстването на управляващите в Дупница

DenNews.bg
26.09.2012
размер на текста:

Проектът за депото за отпадъци в село Джерман е само начин управляващите в Дупница да си поделят 5 милиона лева, които ще получат под формата на комисионни. Този проект е и начин да бъдат осигурени пари за финансиране на кампанията на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори догодина.


Това е и единственият вариант, представен от общината в инвестиционното предложение, изпратено до кмета на село Джерман Ангел Цветков. Към него е прикрепена и скицата, от която става ясно, че друг терен така и не е обсъждан и управляващите ни лъжат.
Това обяви на пресконференция днес независимият общински съветник Първан Дангов, който представи и оригинала на инвестиционното предложение, входирано на 27-и юни.
От документа става ясно, че камионите с отпадъците, които ще бъдат депонирани в землището на село Джерман, ще минават през града, като най-интензивен ще е техният трафик в квартал Аракчийски мост.
Самото депо ще се намира само на 480 метра от землището на село Джерман, чиито жители скочиха срещу изграждането му и създадоха Инициативен комитет против тази инициатива на общината, на 2050 м. от с. Блажиево, на 2, 600 м. от с. Грамаде, 2, 300м. от Дупница и 2 300 м. от с. Баланово.
Освен това за депото ще се ползва и водата от водопровода в село Грамаде чрез изграждане на байпасна връзка.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети