Потрошените мотористи хвърчали със 160 км/час

DenNews.bg
24.09.2012
размер на текста:

След удара мотора и колата са се нацепили в купчина земя и строителни отпадъци от ремонта на Е-79. Снимки: dennews.bg

25-годишният моторист Милен Шопов и 18-годишната му спътничка Симона Георгиева, които пострадаха тежко при катастрофа между селата Делян и Дрен, са хвърчали с над 160 км/час, обясниха пътни полицаи.
Двамата младежи от Дупница са в тежко състояние, след като се врязаха странично в лек автомобил “BMW 330” днес към 11:30 часа.
Инцидентът е станал на главен път Е-79, малко след отбивката за село Делян, на ляв завой, където “Пътно поддържане”, извършва ремонти дейности.

Мотористът не е забелязал, че колата дава мигач за завой наляво.


Милен Шопов се опитал да изпревари ТИР, но поради високата скорост, водачът не е забелязал, че пред камиона се движи кола, която дава мигач за завиване на ляво. Така моторът се нацепил в лявата страна на леката кола и я изкарал от пътя, качвайки я на събрани строителни отпадъци от настоящия ремонт на пътя.
При удара Симона изхвърчала от мотора и прелетяла повече от десет метра, като след това се приземила върху паркиран автомобил. 25-годишния водач на мотоциклета, също е пострадало тежко. И двамата ранени са от Дупница и са носели задължителните предпазни каски, които заедно с изхвърчала кубинка, бяха оставени на мястото на инцидента.
 

Мотористите са били с каски, те бяха останали да се търкалят на мястото на инцидента.

Собственикът на ударената кола Симеон Кацарски на 23 години от с. Овчарци обясни, че моторът се е движел с много висока скорост и че ударът е станал изневиделица.
“Не знам с колко караха, но беше много бързо, аз не разбрах какво се случва”, сподели уплашения Симеон.
Очевидци разказаха, че след катастрофата, Симона се е държала за корема, а на Милен се виждала костта на крака.
Колата, върху която се е приземило момичето е с изкривен калник.
Двамата ранени са настанени в интензивно отделение на частната болница в Дупница. Момчето е с тежка контузия на бедрото, а момичето със съмнение за счупени ребра.
И моторът и лекия автомобил са се движили в посока София.
По случая работи РУП-Дупница.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети