Магазини „Европа” посрещнаха миньори и работници от ТЕЦ „Бобов дол” с празни рафтове

dennews.bg
23.09.2012
размер на текста:

С празни рафтове посрещнаха миньори, работници и служители от ТЕЦ „Бобов дол „магазини „Европа” в миньорския град и Кюстендил. След като купоните за храна за миналия месец дойдоха със закъснение от 10 дни, на 21-и в петък, когато най-после си ги получили, всички се втурнали да зареждат хладилниците си. Но останали неприятно изненадани, тъй като нямало какво са си вземат от празните рафтове.
Първоначалното зареждане, основно на месо, се оказало недостатъчно, за да посрещне нуждите на миньорите и работниците и служителите от централата и да покрие полагащите им се продукти с купоните.
Всъщност работниците и от мините и от ТЕЦ-а имат право да пазаруват с въпросните купони единствено от веригата магазини в Бобов дол, Благоевград и Кюстендил. По този начин те са принудени да купуват каквото им предложат там. Всъщност с обвързването на парите от купоните за храна с точно тази верига магазини милионерът Христо Ковачки затваря един кръг от паричните си потоци. Първо дава парите за купони на своите служители в мината и централата, а след това ги принуждава по този начин да пазаруват от неговите магазини.

Сред миньорите от Бобов дол недоволството нараства още повече и от факта, че те са ощетени с купоните за храна. Работещите под земята получават по 80 лв. на месец, надземните по 44 лв., а работниците и служителите от ТЕЦ „Бобов дол” по 200 лв.
Ето и един от коментарите на читател на dennews.bg, който подаде сигнала за липсата на хранителни продукти във веригата магазини Европа.
„Спрете с подигравките, народът е гладен. Днес след 18 ч. имаше превод на купоните, ав магазина имаше повече хора, отколкото стока. Как може такива подигравки! Купоните са мизарни, а на теца са 250 лв. То и заплатите им са по 800 лв., как може така, а за мината нищо не стига. Бавят заплати и купони, а режат и от заплатите. Срамота е, ама хората са за бой, щом търпят Ковачки да се подиграва. Той е виновен за всичко!”
Всъщност работниците и от мините и от ТЕЦ-а имат право да пазаруват с въпросните купони единствено от веригата магазини в Дупница, Благоевград и Кюстендил. По този начин те са принудени да купуват каквото им предложат там.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети