Астрономическата есен носи и първата слана днес

dennews.bg
22.09.2012
размер на текста:

Начаото на астрономическата есен, която настъпва днес точно в 17: 49 ч., ще донесе и първата за тази година слана. Тя ще падне в котловините , където минималните температури ще са най-ниски: 3-5°. В останалата, по-голяма част от страната също ще е доста хладно - сутрешните температури ще са между 6° и 11°. По Черноморието, където все още ще е ветровито - минимални температури 12-14°. През деня времето ще е слънчево с разкъсана висока облачност над западните, а по-късно над северните райони от страната. Сутринта над Североизточна България и по Черноморието ще има значителна облачност, но впоследствие и там тя ще намалее, северозападният вятър ще стихне. Максимални температури - предимно между 20° и 25°. В София 22°.
Атмосферното налягане слабо ще се понижи.
Над планините времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще остане от северозапад - вече умерен и силен. Сутринта по високите върхове температурите ще са отрицателни, но през деня ще се затопли. Максимална температура на 1200 метра - около 16°, на 2000 метра - около 11°.
Над северните райони от Черноморието преди обяд облачността ще е все още значителна, но по-късно над цялото крайбрежие вече ще е слънчево. В сутрешните часове все още - ветровито, но и там вятърът ще отслабне. Максимални температури: 20-22°. Температурата на морската вода е около 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети