Данъкоплатците плащат 25 000 лв. от джоба си за изборите в Баланово

DenNews.bg
21.09.2012
размер на текста:

Кандидатът на Лидер Явор Митов. Снимка: dennews.bg

Данъкоплатците от община Дупница плащат от джоба си 25 000 лева за частичните избори за кмет на село Баланово, които ще се проведат на 4-и октомври. Това обясни по време на днешната сесия общинската съветничка от ОДС д-р Лорета Николова в отговор на питане на читатели на dennews.bg колко ще им струва недоглеждането от страна на общинската избирателна комисия още преди първия тур на местните избори през октомври, което бе причина изборите в селото да бъдат прекратени. Сумата е била обявена от кмета Методи Чимев на заседание на икономическата комисия. Въпрос за това какво ще струва на жителите на община Дупница третия подред вот в селото, зададе и независимият общински съветник Първан Дангов. Той заяви, че изпитва погнуса от ръководството на партия Лидер, която забъркала в тази каша дупнишкото село.
В деня на изборите на 24-и октомври към 17 ч. От комисията обявиха, че кандидатът на Лидер Явор Митов не отговаря на избора за уседналост. Така се стигна и до касирането на изборите и насрочване на частични през месец април. Тогава кандидатът на Лидер Иван Анадолийски спечели отново вота на балановци, но беше ясно, че той ще подаде оставка в полза на Лидер и своя съпартиец Явор Митов. Това се случи и бе причината с президентски указ да бъдат насрочени за трети път избори в селото.
На сесията днес Първан Дангов обърна внимание на факта, че е било известно, че Иван Анадолийски е бил временна топка в ръцете на Лидер в полза на Явор Митов.
Дангов обърна внимание и на факта, че специално за изборите в селата около ТЕЦ „Бобов дол” и мините, където работят повечето от избирателите, трябва да има нов прочит.
Според Дангов Лидер следва традициите на СДС, за които и магаре да вържат било по-добре, само и само да си е тяхно.
Така или иначе, на днешната сесия на местния парламент бе избрана за временно управляваща село Баланово Наталия Пръжкова до провеждане на местния вот на 4-и ноември.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети