Дупнишките управници прокарват проекта за депото в село Джерман, ще отчуждават имоти

dennews.bg
20.09.2012
размер на текста:

Защо проекта за регионално депо за неопасни битови отпадъци се прокарва тайно? Този въпрос ще зададе на сесията на общинския съвет в Дупница утре независимият общински съветник Първан Дангов, според който управляващите се опитват тихомълком да прокарат въпросния проект въпреки несъгласието на жителите на селото и факта, че е морално остарял. Нещо повече, според него следващата стъпка е започването на процедура за отчуждаване на нивите на джерманци за целите на проекта.
Дангов обърна внимание на факта, че в една от докладните, внесена от кмета Методи Чимев се предлага изменения в програмата за управление на общинските имоти. В един от разделите е записан и проекта за депото за неопасни битови отпадъци, но не е посочен терена, на който ще се реализира.
Неяснотата около докладната и липсата на становище от страна на общинското ръководство са двата въпроса, на които кметът на село Джерман Ангел Цветков ще иска отговор на утрешната сесия. Както вече писахме, от Инициативния комитет против изграждането на регионално депо за неопасни битови отпадъци в село Джерман вече представиха положителния доклад за ОВОС за проекта за изграждане на завод за преработка на битови отпадъци в района на сегашното градско сметище. Всъщност именно липсата на въпросната положителна оценка и изключително опасния и вреден за здравето на дупничани завод според сегашното управление на Дупница, бе причина да предложат своя проект за депо в землището на село Джерман върху обработваеми земеделски земи.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети