Дангов: ГЕРБ управлява авторитарно Дупница, следва модела на консултантите братя Галеви

Съветници лобират за бизнеса на свои колеги в ОбС, Вергил Кацов получава нов договор за парк Рила на левче за квадратен метър

dennews.bg
20.09.2012
размер на текста:

ГЕРБ управлява авторитарно в Дупница по примера на предишния модел на управление от времето на консултантите братя Галеви. Това обяви на пресконференция днес независимият общински съветник Първан Дангов, която свика заради започването на новия политически сезон.
Управляващите в Дупница са стигнали дотам, че всеки, който се опитва да им показва грешките, се превръща в техен враг, включително и медиите. Без липса на прозрачност бяха проведени процедурите за подизпълнители на обектите от проекта за обновяване на центъра на Дупница, като тук вече има и конфликт на интереси от страна на съветници от ГЕРБ. Типичен пример за това бе изказването вчера на съветника от управляващата партия Йордан Йорданов, който лично дойде при мен, за да се похвали колко хубав бил фонтанът, който правел на площада. На заседанието на комисията по ТСУ вчера общинският съветник от ОДС Костадин Костадинов лобира за колегата си от коалицията Вергил Кацов, който има заведение в парк “Рила”. Костадинов е вносител и на докладната, която трябва да се гласува на сесията утре и с която се предлага договорът за наем на заведението на Кацов в парка да бъде удължен с още 10 години без провеждане на търг и конкурс. На въпрос на Дангов каква е причината и кое налага това ходатайстване, Костадинов отговорил, че го прави с единствената цел да се помага на местния бизнес. Чрез медиите днес, а и на сесията утре Дангов пое ангажимент да попита кое налага общинският съветник ОДС Вергил Кацов да се ползва с преференции и да плаща смешната цена от 1 лев на квадратен метър, а дупничани да са принудени да дават по 1 лев на час за престой на паркинга пред парк “Рила”. Реално договорът с общината е подписан с наемателя на заведението- фирма Сейси ООД. Той е влязъл сила от 14-и април 2008-а година и е подписан от кмета Атанас Янев. Сега Костадин Костадинов предлага договорът да бъде продължен още преди изтичането на срока му през 2013-а година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети