Търсен от Интерпол дупничанин е арестуван в Милано

DenNews.bg
20.09.2012
размер на текста:

Обявен за международно издирване от Интерпол дупничанин е арестуван в Милано. Според информация на италианското електронно издание settegiorni.it това е 25-годишният Лъчезар Иванов. Той е арестуван късно през нощта във вторник, 18 септември.
Иванов е осъден на 2 г. затвор за серия престъпления и грабежи в периода 2008-2009 г. от Дупнишкия съд. Малко преди да бъде задържан за излежаване на присъдата той изчезнал.
Иванов е задържан при рутинна проверка на автомобил с българска регистрация на магистрала край Милано. В колата освен Иванов е бил и друг българин, чиято самоличност не се съобщава.
След завеждането им в полицейски участък е установено, че срещу Иванов има Европейска заповед за задържане и той е арестуван. Самоличността му е потвърдена с пръстови отпечатъци. Той вече е настанен в затвора Сан Виторе.
Другият българин е освободен. В друга акция на италианската полиция е арестуван и друг българин. 36-годишният Васил Костов, търсен за трафик на хора. Той е задържан край южния град Фоджа след едногодишно издирване.
По информация на българските власти Костов и неговия брат били видни представители на българската мафия, контролиращи трафика с хора. По италианските закони той може да бъде осъден на 25 години затвор, но ще бъде екстрадиран за излежаване на присъдата си в родината, съобщава btvnews.bg
В началото на септември в Италия беше арестуван и румънец с 20-годишна присъда за трафик на хора.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети