Пет партии атакуват кметския стол в село Баланово

Даниела Методиева
20.09.2012
размер на текста:

Пет партии ще атакуват кметския стол в село Баланово. С решения на Централната избирателна комисия става ясно, че до частичните избори на 4-и ноември в надпреварата се включват БСП, ГЕРБ, ДПС, Лидер и Европейската народна партия.
Кои ще бъдат кандидатите на отделните партии и дали между тях ще има коалиции, предстои да разберем след като приключат и техните регистрации в ЦИК.
Със сигурност една от кандидатурата е ясна, и това е на Лидер, която ще издигне Явор Митов, чието отстраняване на местните избори на 24-и октомври доведе до сагата с изборите в село Баланово, които ще се проведат за трети пореден път. На 24-и октомври миналата година със 147 гласа той отвя кандидатите на ОДС Наталия Пръжкова и на ГЕРБ Малин Джермански, които успяха да съберат съответно едва по 66 и 40 гласа. След като стана ясно, че той не отговаря на условието за уседналост, се стигна до насрочване на нови избори, които се проведоха на 22-и април. Тогава кандидатът на Лидер Иван Анадолийски събра 183 гласа, а Наталия Пръжкова, която вече бе кандидат на ГЕРБ- 100 гласа.
Третият вот на 4-и ноември ще се проведе заради оставката на Иван Анадолийски, която бе очаквана и направена в полза на Явор Митов, който е желаният кмет от жителите на Баланово.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети