Силен вятър от северозапад носи дъжд и гръмотевици

dennews.bg
20.09.2012
размер на текста:

Днес през страната ще преминава добре изразен студен атмосферен фронт - с умерен и силен вятър от северозапад около обяд ще започне да нахлува студен въздух, който до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. В Западна и Централна България ще паднат краткотрайни валежи, на места интензивни, с гръмотевици и дневните температури там чувствително ще се понижат - в ранните следобедни часове ще са между 14° и 19°. В Източна България, където ще има повече слънце, ще останат високи - до 23° - 26°. През нощта студеният въздух ще обхване и източните райони, вятърът от северозапад ще се усили, ще превали и прегърми.
Атмосферното налягане е по-ниско от средното, след обяд ще се повишава.
Над планините ще има значителна облачност, билата ще са в мъгла. На много места ще паднат краткотрайни интензивни валежи с гръмотевици. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, по старопланинското било ще е силен до бурен. Температурите чувствително ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 7°.
Над Черноморието през деня ще има променлива облачност, често и до слънчево. Максимални температури 24° - 26°, температура на морската вода 21°- 23°. Вълнение на морето 1-2 бала. Промяната на времето там ще се усети едва привечер, когато и облачността ще е вече значителна, вятърът от северозапад ще се усили, ще превали и прегърми.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети