20 в ареста за побоя в пернишки рудник

dennews.bg
02.09.2012
размер на текста:

Установени и задържани са 20 перничани, 10 от които са съпричастни към побоя над 5-има охранители от рудник „Гарванов”, информират от Пресцентъра на МВР.
Преди ден в областната дирекция в Перник е подаден сигнал за бити охранители на бившия рудник „Гарванов”. Група от около 10 маскирани нахлули в обекта и започнали да удрят петимата охранители. В резултат на побоя двама са с по-тежки наранявания -настанени са в столични лечебни заведения с различни травматични увреждания, комоцио и спукан череп.
От предприетите незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за броени часове са установени извършителите на тежкото престъпление. Това са криминално проявените Г.И./37 г./ по прякор Гошо Културиста, К.Р./26 г./ - Делфина, К.К./19 г./ - Бриньона, 28-годишният П.С. – Пламиката, Б.Г./28 г./ - Тахо и 21-годишният В.И. Съпричастни към побоя са още 19-годишният Р.Р. по прякор Сино, К.Е./20 г./ - Бобъра и 43-годишният С.Е. Осем са задържани с полицейска мярка за 24 часа, издирването на двама продължава.
Първите петима са с множество криминални прояви и осъждания. Рекордьор в групата е Пламиката, срещу когото са водени 12 досъдебни производства за кражби, средна телесна повреда и наркотични вещества. Има две осъдителни присъди – пробация за срок от 11 месеца и 9 месеца лишаване от свобода. Тартора на групата Гошо Културиста е осъждан на пробация за срок от 8 месеца за хулиганство и срещу него са водени 7 досъдебни производства за кражби, хулиганство и причиняване на средни телесни повреди. С 11 извършени престъпления и четири осъдителни присъди е Б.Г./28 г./ – Тахо. Мъжът е познат с множество кражби и унищожаване и повреждане на имущество. Има условна присъда с 3-годишен изпитателен срок и 4 месеца ефективно наказание.
По първоначални данни опит от страна на собственика на обекта да спре нерегламентирана продажба на дизелово гориво, е поводът за инцидента. Най-вероятно извършителите са били ощетени от това и са прибегнали до саморазправата.
При претърсване на домовете на задържаните са намерени и иззети маски, шапки, палка, тръби, кабели и други приспособления с които най-вероятно е извършено престъплението.
Работата по започнатото досъдебно производство продължава.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети