Областният управител дари кръв, чиновниците следват примера му

dennews.bg
18.09.2012
размер на текста:

Служителите на Областна администрация-Кюстендил ще последват вкупом примера на губернатора Владислав Стойков и ще дарят кръв днес в рамките на спешната акция по кръводаряване. Инж. Стойков дари кръв в открития пункт в МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ -Кюстендил вчера и призова всеки да става дарител, когато има възможност.
Областният обаче си призна, че това е първият път, в който ляга на масата като дарител.
“Смятам, че винаги, когато имаме възможност, трябва да даряваме кръв и всеки един от нас трябва да го направи“, призова областният управител, който беше 24-ият кръводарител от стартирането на акцията в петък.
Кръводарителската акция започна поради появилият се недостиг на кръв и кръвни продукти от кръвни групи А и О.
Всички, които желаят да дарят кръв могат да направят това на следните места:
1.МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ град Кюстендил:
• Всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа.
• Съботи и неделя от 09.00 до 14.00 часа.
2. МБАЛ „Св.Иван Рилски“ – общинска болница град Дупница
• Всеки работен ден от 08.00 до 16.00 часа
• Събота и неделя от 09.00 до 14.00 часа

От Националния център за трансфузионна хематология напомнят на кръводарителите, че минималния срок между две кръводарявания е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави, отпочинали. При посещение на кръвните центрове те трябва да представят документ за самоличност.
При желание на кръводарители от други населени места от област Кюстендил може да бъде подсигурен изнесен медицински екип при осигурена група от минимум 5 лица кръводарители и осигурено помещение за кръводаряване.
При осигурена група кръводарители от една институция могат да се свържат с кръводарителските центрове, кога да бъде извършена процедурата по кръводаряване.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети