Ботев Пд и Локомотив Пд се обединиха срещу БФС

DenNews.bg
17.09.2012
размер на текста:

Кръвните врагове Ботев Пд и Локомотив Пд се обединиха! Ръководствата на двата пловдивски клуба излязоха с общо становище и поискаха от Българския футболен съюз да премести дерби мача между двата отбора от 11-ия кръг на първенството в неработен ден. Писмото от двата клуба бе изпратено до президента на БФС Борислав Михайлов, директорът на “Първенства и турнири” и спортно-техническата комисия към централата. Искането е в следствие решението на БФС да насрочи пловдивското дерби от 11-ия кръг на „А” група за сряда и то от изключително неудобния за феновете начален час 14.30. Ето и текста на писмото на ръководствата на Ботев и Локомотив:

Уважаеми господа,

Ръководствата на ПФК “Ботев” Пловдив и ПФК “Локомотив” Пловдив, с настоящото изразяват несъгласието си относно изготвената програма на “А” футболна група и по-точно определената от Вас дата и час на 11-ия кръг, в който е срещата между двата тима. Възраженията ни са, че срещата е насрочена в делничен ден от 14:30 ч., което всява смут и негативизъм в пловдивската общественост. Като се вземе под внимание фактът, че това е дерби с голяма посещаемост и образец във футболните среди, предлагаме следните варианти за промяна:
Първи вариант: срещата между двата клуба да се проведе на 3-ти или 4-ти ноември от 14:30ч., а двубоите за Купа България на 7-ми ноември (сряда)
Втори вариант: двубоят за първенство да се играе на 3-ти или 4-ти ноември, а мачовете за Купа България на 31-ви октомври (сряда)
С настоящото считаме, че не нарушаваме разпоредбите на БФС и евентуален уважителен отговор от Ваша страна би задоволил цялата ни общественост.

С уважение: град Пловдив

ПФК “Ботев" Пловдив - спортен директор: Александър Александров
ПФК “Локомотив" Пловдив - административен директор: Атанас Узунов

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети