Убитата от полицая подала сигнал срещу него часове преди трагедията

DenNews.bg
17.09.2012
размер на текста:

Убитата Ивелина Снимка: 24chasa.bg/Facebook

Убитата от полицаи 23-годишна Ивелина Станчева е подала сигнал срещу него часове преди той да я застреля безмилостно с 5 куршума в Ловеч. Това обясни за bTV директорът на полицията в града комисар Георги Иванов.
В петък, непосредствено преди убийството, тя разговаряла с дежурните полицаи.
Полицаите предупредили Иво Маринов и го поканили на разговор в участъка, но той не се явил. Според комисар Иванов всички рутинни действия, които трябва да предприеме всеки служител след постъпил сигнал, са изпълнени.
Досега Маринов е имал само едно наказание. Той причинил повреда на служебния автомобил, докато бил катаджия, и заедно с колегата си излъгали за истинската причина за произшествието. Заради това той бил преместен на друга работа в полицията.
Директорът на ловешката полиция съобщи, че след задържането му с Маринов работи психолог. По думите му са взети всички мерки полицаят да не се самоубие в ареста. "След изтичане на 72-часовата мярка за неотклонение ще искаме постоянен арест", добави комисар Георги Иванов, пише 24chasa.bg.
В началото на 11-годишната си кариера Маринов бил катаджия, после бил прехвърлен в охранителната полиция.
"Премина през теста, но не бе повишен по моя преценка", обяви комисар Иванов.
"Маринов не притежавал нужните качества, не бил контактен, не можел да работи в колектив. Тестовете в МВР не показват нагласите на кандидатстващите в полицията", казва със съжаление днес шефът на ловешката полиция.
Иво Маринов застреля Ивелина с пет изстрела пред дискотека в Ловеч. От година и половина той ухажвал момичето предимно във Facebook, но дни преди трагедията тя блокирала „приятелството” му в социалната мрежа.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети