Вече официално: Отнеха лиценза на ЦСКА

DenNews.bg
14.09.2012
размер на текста:

ЦСКА наистина остана без лиценз. С решение на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол е отнет лиценза на Сдружение за общественополезна дейност „БК ЦСКА Червено знаме”, съобщи мениджърът на проекта „Усмихнат баскет” Васил Микулаш, цитиран от Новспорт. Решението на УС ще бъде обжалвано по съответния ред пред Общото събрание на федерацията.
Като причина за отнемане на лиценза е изтъкната точка в закона, която твърди, че „се отнема лиценз на клуб, когато в продължение на две спортно-състезателни години не е участвал в Държавните първенства по баскетбол с нито един отбор”.
„Уважаемо Общо събрание, Уважаеми членове, категорично не сме съгласни с взетото от УС на БФБ решение за отнемане на лиценза. Факт е, че от страна на БФБаскетбол, не са организирани и провеждани нито състезания, нито фестивали в предучилищната възрастова група. Но нашето ръководство се погрижи и за собствена сметка организира Фестивали именно в тази възрастова група, които обхващат цялостната детска лятна ваканция и така не се подронва авторитета на БФБаскетбол”, се казва в изявление от БК Червено знаме.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети