Тийнейджър е... наемен убиец №1 в Мексико

DenNews.bg
14.09.2012
размер на текста:

Мексикански тийнейджър е разследван за убийството на повече от 50 души, съобщи Ройтерс, цитирана от news.bg.
Младежът е бил привлечено от престъпната група Лос Мазатлекос, свързана с наркокартела Белтран Лейва, посочва говорител на прокуратурата в щата Синалоа.
Момчето е било арестувано за трафик на оръжие и наркотици, но в последствие то си признало пред разследващите, че работи за банда и че е замесен в убийството на фермери, музикант и дори полицейски служители.
В наркосредите тийнейджърът е бил известен с прякора „El Nino" или „Момчето", посочва Ройтерс. За престъпленията си той е бил снабден с автомат AK-47 и пистолет.
Мексиканският щат Синалоа е известен с множеството наркокартели, а те постоянно привличат за престъпните си цели съвсем млади момчета, които са готови да изпълняват поръчките им, за да се сдобият с големи суми, лесни пари.
През юни миналата година мексиканската полиция залови цяла група тийнейджъри, работещи за наркокартел в централната част на страната.
Според данните от началото на обявената от президента Фелипе Калдерон “война” срещу наркокартелите в страната са загинали 55 000 души.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети