Дупничанинът Камен Иванов кандидат за член на ВСС

Даниела Методиева
13.09.2012
размер на текста:

Снимка: Дневник

Дупничанинът Камен Иванов, който започна своята кариера на младши съдия от Районния съд в родния си град, е сред номинираните за членове на ВСС от професионалната квота. Иванов, който е съдия в Софийския апелативен съд бе издигнат от колегите си и от специализираните съдилища.
Делегат от Дупница на предстоящия избор на членове на ВСС, който ще се състои в събота в НДК, е председателят на Районния съд Ели Скоклева, която заминава за столицата заедно с още шестима свои колеги от Кюстендилския съдебен район. Те номинираха съдията от Върховния административен съд Юлия Ковачева, която започна своята кариера като младши съдия от Кюстендилския районен съд. Ковачева бе докладчикът, който отмени избора на Владимира Янева за председател на Софийския градски съд, тя бе и в съсстава на комисията, която отмени дисциплинарното наказание на съдия Мирослава Тодорова.
Дупница ще бъде представена и следващата събота на 22-и септември, когато ще бъдат избирани и членове на ВСС от прокурорската квота. Делегати ще бъдат прокурорите от държавното обвинение в Дупница Ивайло Василев, който е брат на номинирания съдия Камен Иванов, и Юлиян Крумов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети