Националният селекционер възхитен от Ели Василева

DenNews.bg
12.09.2012
размер на текста:

Паднала птица в мотора на самолета забави полета на женския ни национален отбор по волейбол за Унгария. Нашите ще участват в градчето Будаорш във втория турнир от предварителна група F на квалификациите, даващи директна квота за Евроволей 2013. Турнирът е от 13 до 15 септември.
Селекционерът на България – италианецът Марчело Абонданца разкри, че е изключетолно доволен от представянето на дупничанката Елица Василева по време на мачовете от първия турнир във Варна. Супер Ели игра на нетипичния за нея пост диагонал, но се справи блестящо, което бе отчетено от Абонданца. „Много е трудно да се играе без диагонал и трябва да благодаря на Василева, която направи жертвата да играе на този пост. Тя опита да се адаптира на позиция, която не е нейната. Трудно е най-вече, защото имаме само две ротации, които ни костват големи усилия. Въпреки това намерихме идея и визия за играта ни”, каза италианецът пред bgvolleyball.com. Самата Ели Василева, чията титулярна позиция е посрещач, пък заяви, че в името на националния отбор на България е готова да смени поста си на полето. „Свикнах, защото доста мачове ми се събраха, в които играх на този пост. Няма да коментирам дали ми харесва, защото това не е моя работа. След като е добре за националния отбор, няма значение дали ми допада или не. Разбира се, ако ситуацията не налагаше, предпочитах да си играя на моя пост, където се чувствам най-добре. Но щом така печелим, нека да бъде по този начин”, обобщи красивата дупничанка.
Супер Ели коментира и трансфера си в бразилския Кампинас: „Лека-полека уча португалски. То това е единственото, с което мога да се подготвя предварително. Всичко останало ще трябва да го направя като отида на място. Ще разбера какво ме очаква в тази страна”.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети