Бомба самоделка посрещнала Бойко в Плевен

dennews.bg
11.09.2012
размер на текста:

Бомба-самоделка е била открита по време на посещението на премиера Бойксо Борисов в Плевен вчера. На специална пресконференция директорът на Областната дирекция на полицията в града комисар Светлозар Илиев разкри подробности около инцидента.

Самоделката била забелязана от гражданин около 10,30 часа на ул. „Димитър Констатинов” 20, близо до ОДП- Плевен. Мъжът веднага подал сигнал в полицията.

Екипи на БОП отцепили мястото. По-късно специалисти от ДОТИ са обезвредили взривното устройство.
Бомбата е била с мощност близо 3 тротилови шашки - над 1 кг. Целостта на взривното устройство е била нарушена и не е имало опасност за хората, тъй като в пакета не е имало взривател и затова бомбата не е можела да избухне, съобщи още комисар Илиев. Предполага се, че взривателят е паднал по пътя.

Основната версия, по която се работи, са неуредени бизнесотношения между хора от Плевен. Човекът, от чиято кола е изпаднала бомбата, е бил най-вероятната мишена.

Вече има арестувани по случая – 4 души. Те в момента се разпитват от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.


Няма никаква връзка между посещението на премиера в Плевен и откритото взривно устройство. Това заяви пред БНТ комисар Светлозар Илиев, шеф на полицията в града. Съвпадението между посещението на премиера и изхвърлената бомба е само по време. Бойко Борисов се е намирал на няколко километра от мястото, където е изпаднала бомбата.

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети