Професор от ХТИ: Проектът за депото в село Джерман e допотопна технология

dennews.bg
10.09.2012
размер на текста:

Проектът за изграждане на регионално депо за неопасни битови отпадъци в землището на село Джерман представлява допотопна технология. Това е мнението на професор Иван Домбалов от ХТИ, който е ръководител на екип от експерти. С тях среща са имали представители на Инициативния комитет против изграждане на депото, стана ясно на пресконференция днес. Мнението на експертите бе представено пред медиите от Борислав Тасков и Кирил Бурановски, които са готови да инициират среща между експертите, общинските съветници в Дупница, граждани и медии.
Според мнението на специалистите от столицата подобни депа нямат място не само в село Джерман, но и в цялата страна и са опасни за околната среда и здравето на хората. Експертите са изразили твърдата си позиция, че са против изграждането му и са готови да застанат зад жителите на село Джерман и Инициативния комитет.
От Инициативния комитет настояват след като вече е налице положителният доклад за ОВОС на проекта за завода за преработка на битови отпадъци, да започнат действия от страна на общинското ръководство за неговото реализиране.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети