В ареста се обеси се германецът, заклал своя сънародник

dennews.bg
01.09.2012
размер на текста:

С кабел на кабелната телевизия в следствения арест се обеси германецът, заклал своя сънародник, информира news.bg.
На мястото на инцидента се отзовала следствено-оперативна група, в която се включили и разследващ полицай и съдебен лекар, които констатирали смъртта на задържания.
Трупът му е изпратен за аутопсия в Катедра „Съдебна медицина" - Бургас, като данните от приключила току-що аутопсия потвърждават причината за смъртта - самоообесване.
Германецът, който уби свой сънародник в Бургас, бе в следствения арест за изтърпяваше на 72-часова мярка задържане под стража. До трагедията се стигнало, след като на арестанта е било позволено да гледа телевизия, тъй като изпаднал депресия.
Той използвал момент, в който го оставили сам и направил примка на кабела, закрепил го за решетките и се обесил. Късно през нощта надзирател е намерил мъртъв 34-годишния Ролф Гремел.
В районната дирекция на полицията предстоят проверки по случая за допуснатия инцидент.
По-рано Гремел направи пълни самопризнания за жестокото убийството на Хенри Щенберг, чието тяло бе намерено тази седмица с множество прободни рани от нож на бургаския плаж.
От МВР обявиха през седмицата, че най-вероятно в основата на убийството е ревност.
Двамата мъже са живеели заедно с 45-годишна германка в квартира в морски град. Тримата се познавали още от Германия, където били включени в програма за анонимни алкохолици.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети