Светът се изсмя на Македония, Европа я шамароса

dennews.bg
01.09.2012
размер на текста:

Кралският музей в Мариемон окончателно премахна от интернет страницата си информацията за изложбата със средновековни ръкописи, информира news.bg.
Преди това музеят промени името на изложбата от "Хиляда години писмена традиция в Македония" на "Старинни ръкописи от ХІІІ - ХІХ век". Междувременно обаче днес информацията за изложбата изцяло изчезна от предстоящите експозиции на музея.
Скандалната изложба с българските ръкописите беше предвидена за периода от 9 - 21 октомври 2012 година. Остава неясно дали проявата е отпаднала или само е свалена информацията от предстоящите събития.
Преди да получат звучния шамар македонските издания коментираха тази сутрин, че Македония не провокира никого и Скопие не го интересува това как България ще преживее изложбата.
С тези думи директорът на Националната и Университетска Библиотека "Свети Климент Охридски" Миле Бошески коментира българската реакция на изложбата "Хиляда години писмена традиция в Македония".
„Ако продължи сервилността на държавната власт за промяна на името, антимакедонизмът и културния геноцид върху македонците на Атина, Белград, София и Тирана ще изтрие Македония и македонците от етногеографския атлас на света”, коментираха темата от Световния македонски конгрес.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети