Жичкаджии въртят бизнес с отрязани абонати на ЧЕЗ, включват нелегално роми срещу 10 лв. на ръка

Услугата е истински хит сред мургавите ни събратя от дупнишките квартали

DenNews.bg
09.08.2012
размер на текста:

Дупнишките роми вече нямат проблем с тока. Техните вълнения и закани, както и протестите срещу рязането на жиците вече спряха. Причината не е защото са почнали да си плащат редовно сметките, а защото са си намерили начин отново да бъдат прикачвани към мрежата и то без да полагат усилия. Такъв е примерът с най-големия ромски квартал Гиздова махала, където само срещу сумата от 10 лв. за електромер, във всяка къща отново светва и започват да работят и климатици и печки на пълни обороти.
Дори полицията не можела да уплаши вече добилите смелост дупнишки роми, които дори пред униформените се хвалели, че не ги е страх вече от тях, когато идват при прекъсване на тока. Защото си имали техни хора от енергото, които срещу вече строго фиксираната такса отваряли качените нависоко табла с електромери и ги свързвали безпроблемно към мрежата.

През месец ноември миналата година дупнишките роми от Гиздова махала протестираха пред сградата на енергото в града, след като получиха сметки по 2-3 хиляди лева на домакинство за период от 4 години. Тогава те недоволстваха заради това, че никой не ги е потърсил през цялото това време, за да им представи фактури за неплатения ток. Стигна се и до преговори за подписване на договори за разсрочено плащане, но тяхното недоволство отново ескалира преди Великденските празници тази година, когато се заканиха, че с брадви и секири ще посрещнат всеки служител на енергото, дошъл да им прекъсва тока от таблото или да им реже жиците.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети