Борислав Тасков за пожара над газопровода за Гърция: Природата ни показва, че не е тук мястото за депото

DenNews.bg
09.08.2012
размер на текста:

Пожарът вчера, който се разрази на метри от газопровода за Гърция в местността Спротива, е сигнал от природата, че не е тук мястото на депото за отпадъци, което има намерение да строи общината. Това заяви пред dennews.bg председателят на Инициативния комитет против изграждането на депо за отпадъци в землището на село Джерман Борислав Тасков.
Джерманци категорично са против този проект на общинското ръководство още на първото общоселско събрание сигнализираха местната управа, че изграждането на депо в опасна близост до газопровода за Гърция и на метри от река Джерман, може да доведе един ден до екологична катастрофа.
Ако не дай си Боже вече беше изградено депото за отпадъци, от вчерашния пожар имаше опасност да се стигне до огромен взрив и и околните села и цяла Дупница щяха да хвръкнат във въздуха. Затова трябва да се търси друг алтернативен вариант за изграждане на депо за отпадъци, отново наблегна Борислав Тасков.
От Пресцентъра на Областна дирекция на полицията в Кюстендил информираха, че някои огнища на пожара отново са се активирали и продължават работата по гасенето на отделни огнища и ликвидирането на пожара, който възникна вчера в полето в землището на с. Баланово. Огънят в сухи треви, храсти и отпадъци се е развил върху площ от 2000 дка, унищожени са 100 дка смесена гора и 20 дка житни насаждения. Няма пострадали хора. С огнената стихия се бориха повече от 6 часа екипи на районните служби ПБЗН от Кюстендилска област, екип на Горското стопанство, от общината в Дупница са изпратени 3 водоноски, помощ оказва и местно население.
Причина за възникването на пожара се изяснява от РУП Дупница.

  

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети