13-ият ден на Олимпиадата е на Златните момичета и Станка

DenNews.bg
09.08.2012
размер на текста:

Участията на последните ни надежди за медали на Олимпиадата започват под сянката на фаталното число 13.
В 13-ия ден на Игрите в квалификации излизат Златните момичета на Илияна Раева и златното момиче в борбата ни Станка Златева.
Българското участие днес започва с участието на Венелина Венева в квалификациите в скока на височина. Състезанието е с начален час 11:30. Това е четвърта Олимпиада за атлетката, която до момента няма отличие от най-големия спортен форум. Венева остана в спортната история не толкова с отличията си от световни и европейски първенства, а с допинг скандала от 2007 г., когато „изгоря” и хърделистката ни Ваня Стамболова. Двете бяха наказани за 2 г., а всичките резултати на Венева, постигнати след 24 януари 2007 г., бяха анулирани, включително третото място от Европейското първенство в зала в Бирмингам, където спечели бронзов медал.
Петкратната световна шампионка Станка Златева излиза на тепиха в категорията до 72 кг. Квалификациите на Станка са от 15 часа днес.
Златните момичета от художествената гимнастика започват участието си в квалификациите.
От 14 часа е първата изява на Силвия Митева, а ансамбълът излиза в 16:50 часа. Момичетата имат страхотни резултати от началото на годината. Двата златни медала от Световната купа ги натовариха с голямата отговорност за добро представяне на Игрите. Треньорката Илияна Раева коментира вчера, че най-важното е гимнастичките да са спокойни и да покажат възможностите си. Тя се опитва да ги опази от околния свят и най-вече огромните надежди на българите, защото това може да ги пречупи психически.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети