Хитрец обирал старци преоблечен като жена

DenNews.bg
08.08.2012
размер на текста:

20-годишен рецидивист е задържан в столицата за серия грабежи от възрастни хора. Явно натрупал опит по арести и съдилища, крадецът приложил нов подход в кариерата си и започнал да се облича като жена за заблуда на жертвите си.
В рамките на месец И.Б. ограбил четирима възрастни жители на столичния квартал „Левски“
Той е задържан за 72 часа с повдигнато обвинение по чл. 196 от НК.
Всички потърпевши са трудно подвижни и на преклонна възраст. В сигналите до полицията те сочили, че в домовете им дошла непозната млада жена на около 25 години, с изрусена коса и тъмна кожа. Твърдяла, че дължи пари на техни роднини. Докато разговаряли на входната врата, тя молела да я поканят вътре, за да запишат мобилния й телефон за връзка. Влизайки в жилището, оглеждала обстановката и за секунди пребърквала връхните дрехи на закачалките в коридора или грабвала портфейли и портмонета, оставени на видно място.
На първи юли възрастна жена се разделила с 1100 лева, оставени в престилка, висяща на закачалка. Следващата кражба била на 40 лева от портфейл на собственика , третата – на 630 лева и златни накити, а последната – на първи август. Тогава собственикът на къщата се разделил с часовник „Сейко” и портфейл с неголяма сума пари.
В хода на разследването със съдействието на криминалисти от сектор ”Превенция и контингент” в столичната дирекция била установена самоличността на автора на деянията. Оказало се, че това е мъж, преоблечен в женски дрехи. 20-годишният И.Б. от Лом е известен на полицията за измами, наскоро излязъл от затвора след изтърпяване на присъда за подобно деяние. Пребивавал в столицата и преди два дни при обход на кв. „Суха река” автопатрул го засякъл и заловил на ул. „Тодорини кукли”.
И.Б. бил задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Мъжът е разпознат по категоричен начин от жертвите на престъпленията.
След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура той остава в ареста за 72 часа с повдигнато обвинение по чл. 196 от НК. Разследващият екип продължава работата по документиране на престъпната дейност на измамника, информират от пресцентъра на МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети