Поредният пешеходец бе пометен на Е-79 при Усойка

10 са жертвите в този участък за последните 10 години, жителите на селото искат надлез

dennews.bg
08.08.2012
размер на текста:

Поредният жител на село Усойка бе пометен на главен път Е-79, докато пресича пътното платно. Според бюлетина от полицията 69-годишнит Борис Динев е пресичал неправилно пътното платно, когато бил връхлетян от тежката машина. Според очевидци и негови роднини, той бил блъснат, докато е пресичал една от пешеходните пътеки.
Пострадалият е закаран с фрактура на 3 ребра за лечение в столицата, а по случая е образувано досъдебно производство в полицията в Дупница.
Жители на село Усойка обясниха, че това не е първият случай на пострадал при пресичане на пътното платно на Е-79, който разделя селото на 2 части. Само в рамките на 10 години има 10 загинали. А съвсем нормално било преминаващите покрай село Усойка коли по главен път Е-79 да се движат с превишена скорост и да не се съобразяват дори с пешеходните пътеки. Честа практика била и изпреварването в участъка от Е-79 в района на село Усойка, което също създава предпоставки за инциденти с пешеходци.
Заради неправилното каране и неспазване на правилата за движение, както и зачестилите инциденти, жителите на село Усойка вече са изпратили и писмо до Областно пътно управление да бъде направен проект за изграждане на надлез. Така според тях ще се намалят значително инцидентите с пешеходци. От двете страни на пътя има и заведения, където спират коли и пътниците пресичат.
На общоселско събрание е бил обдсъждан и вариантът да бъдат монтирани камери за видеонаблюдение, които да бъдат обозначени и със съответните пътни знаци. Така според усойчани шофьорите ще бъдат укротени поне малко.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети