Над 400 души гасят пожара в Белица

dennews.bg
08.08.2012
размер на текста:

Тази сутрин бяха подменени групите, които цяла нощ работиха по ограничаването на пожара в община Белица, информират от Пресцентъра на МВР. През нощта в района работиха дежурни групи и се предотврати развитието на пожара към селата. Два хеликоптера тази сутрин отново се включиха в гасенето

Създадена беше необходимата организация и не беше допуснато огънят да навлезе в близките населени места. Пожарът обхвана над 1000 декара в районите на селата Бабяк, Гълъбово и Лютово. След като се включи в гасенето и летателната техника, пожарът вече е низов. Днес, още от 05.30 часа, на терена работят над 400 човека - пожарникари, работници от горското стопанство, военнослужещи и доброволци. Силите са разпределени по фронтовете на пожара, за да се спре развитието на огнената стихия се правят просеки от тежки верижни машини. В гасенето участват два хеликоптера.
Организацията и дейностите по овладяването на пожара се координират от щаб под ръководството на заместник-областния управител на Благоевград.
Пожарът в община Мъглиж е локализиран, доизгасяват се отделни огнища. Оставени са групи за наблюдение в районите на изгасените вече горски пожари в общините Джебел, Хасково и Перник.
310 пожара погасиха през последното денонощие екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. 47 от тях са с материални загуби. Предпоставка за възникването на пожарите, особено на тези в горски територии, са изключително високите температури и човешката небрежност.

 

 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети