Софийска и русенска фирма ще се конкурират за част от общинската охрана в Дупница

Даниела Методиева
06.08.2012
размер на текста:

Две фирми ще се конкурират за една от позициите за охраната на общински обекти в Дупница. На днешното отваряне на офертите стана ясно, че агенция за охрана „Щит” от Русе и „Вип секюрити” от София си оспорват втората позиция, посочена в тръжните документи. По всичко личи, че тя ще бъде спечелена от русенската фирма, която има 40 точки от техническата част на офертата, а нейният управител Красимир Тодоров предложи месечна сума за услугата от 13 328 лв. Софийската фирма „Вип секюрити” бе представлявана на днешното отваряне на офертите от специалистът продажби Александър Стойчев. Нейната оферта е за 20 257 лв. месечно за охрана на обектите от позиция № 2, а броят от точките от техническата част на офертата е 40.


Комисията, чийто председател е заместник-кметът по социалните дейности Крум Милев, до края на седмицата ще се произнесе коя от двете охранителни фирми ще бъде избрана за охрана на Градската градина, автогарата, гробищния парк, стадион „Бончук”, казармен район “Бунищерица” и ГСМ “Злево”, Дома за стари хора в Таушаница, детския лагер в местността“Марков камък”.
Със сигурен договор за охрана вече е местния клон на фирма 3 S СОТ, чийто управител Борислав Христов кандидатства за позиция № 1 и представи ценова оферта от 5 871за физическа охрана на Джамията и Околийската къща, Младежки дом, Общежитие на Учителски институт и парк “Рила”. 3 S СОТ бе единствената охранителна фирма, която кандидатства за тази позиция.
Тъй като за третата позиция оферта не представи нито една от трите фирми, в тази част процедурата се прекратява. Така се отива на пряко договаряне с кмета на Дупница Методи Чимев за охрана на 16-те кметства в селата, както за сградата на община Дупница, къща-музей “Станке Димитров” и къща-музей “Жельова къща”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети