Шон Пен удари рамо на Чавес, подкрепя го за трети мандат

DenNews.bg
06.08.2012
размер на текста:

Пен и Чавес вече са добри приятели. Снимки: yahoonews.com

Холивудският актьор и носител на две статуетки „Оскар” Шон Пен удари рамо на Уго Чавес в предизборната му борба за терти президентски мандат.
Проборил наскоро рака Чавес се отдаде на рока със стихийно изпълнение на електрическа китара на предизборен митинг в северния град Валенсия, като през цялото време бе аплодиран от Пен. След музикалното изпълнение двамата се прегърнаха.


Появата им на митинга обаче не по-малко смайваща. Чавес и Пен, който от години демонстрира подкрепа и открито симпатизира на иначе недолюбвания държавен глава на един от малкото комунистически бастиони, пристигнаха качени на каросерията на камион. Холиводският актьор е такъв фен на Чавес, че през 2010 г. призова журналистите, наричащи президента на Венецуела „диктатор”, да бъдат вкарвани в затвора.
След шоуто на предизборния митинг Чавес се обърна към Бога, като се помоли за здраве, за да довърши строителството на „демократичния социализъм”. Той се лекува дълго време от рак на дебелото черво. Цялото му лечение, две операции, химиотерапия и лъчетерапия, премина в кубинската столица Хавана. В началото на юли Чавес отново се обяви за напълно здрав.
Президентските избори във Венецуела са насочени за 7 октомври. Според проучванията Чавес, който управлява вече 13 г. има значителна преднина пред основния си опонент Енрике Каприлес.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети