Ремонти насмитат движението по магистралите

DenNews.bg
06.08.2012
размер на текста:

Снимка: мoney.bg

Ремонти преустановяват движението по части от автомагистралите „Хемус” и „Тракия”. Въведени са и ограничения на скоростта.
По автомагистрала "Тракия" във връзка със строителството на магистралата в област Ямбол има временна организация на движението при пътен възел при км 276+487,90 , а в област
Пазарджик се извършва ремонт км 56+055.
По автомагистрала "Хемус" в област Варна се извършва рехабилитацията на естакада "Девня" и е затворено лявото платно от пътен възел "Суворово" до пътен възел "Неофит Рилски", като движението е пренасочено по пътя Русе-Варна.
В Област Шумен от пътен възел Каспичан до пътен възел Ветрино е затворено дясното платно на магистрала "Хемус" като движението е пренасочено по пътя Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и поя Ветрино-Провадия до п.в. Ветрино, информират от АПИ.
До 30 септември 2012 г. в интервала от 16.00 часа до 22.00 часа за последния работен ден от седмицата или предпразничен ден, както и за последния почивен ден, и за последен
предпразничен ден, се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили /включително ремаркета и полуремаркета/ с повече от две оси по автомагистралите и републиканската пътна мрежа от първи клас.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се храни на температурен режим и живи животни.
Пет леки катастрофи предизвикаха огромно задръстване на „Петолъчката“ на път за морето.
Първите две катастрофи са станали в участъка между селата Горно Александрово и Трапоклово малко след 8.00 часа.
Заради двата пътни инцидента, любопитството от страна на шофьорите и забавеното придвижване на автомобилите в района са станали още три леки катастрофи без пострадали, съобщи „Фокус“.
Шофьорите да са внимателни, да спазват дистанция и да не се разсейват, призоваха от полицията.
Движението е натоварено в посока към морето.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети