Китайското производство на шампиони: измъчени деца на военен режим

Какви е тайните на победоносния ход в спорта? Жестокост!

DenNews.bg
06.08.2012
размер на текста:

В момента е олимпиада и половината свят е полудял по нея, пише в блога си журналистът Нишант Сони. Аз също съм фен! Така че бях изумен от представянето на китайските атлети и поисках да разбера как са придобили уменията си, които им осигуряват медалите. Повярвайте си, истината е абсолютно шокираща и отвратителна. Сега ще ви разкрия информация, която съм издирвал с много труд през последните 3-4 месеца. Моля, споделете я със света чрез Фейсбук или Туитър, така че колкото се може повече хора да научат истината.
Малката 16-годишна плувкиня шашна целия свят като счупи световния рекорд. Ключът към невероятния й успех се крие в ужасния режим и ред, който трябва да спазва. Учителят на Шивен разбрал, че тя има талант на плувец. Това веднага било докладвано на правителствените чиновници, те я взели от училище и я завели в общежитие, където се учи само плуване. Тя била позната там като „Спортист 137”, почти никой не знаел истинското й име. По цял ден й било повтаряно, че целта на живота й е да спечели златен медал за своята страна. Тя е била като робот, програмиран да спечели медали за страната си. Била инжектирана с постоянна доза стероиди, които водят до сериозни болести.
Това „производство на атлети” започва в Китай през 1980 г. Учители от цялата страна били инструктирани да наблюдават всеки ученик. Ако открият някой, който изглеждал добър в някой спорт, трябва да уведомят властите за него. Тези деца, подбрани от учителите, после се изпращат при някой местен (назначен от властите) треньор. Тези треньори преглеждат по 30 000 деца и изпращат изявилите се в общежитие, където детето вече започва сериозно да тренира. В Китай в момента има 3000 такива общежития. В случая с Шивен именно така е станало. Благодарение на необичайно големите си ръце и дробове, тя е била взета в плувно общежитие. Тренирала по 16 часа на ден. На 11 години тя печели най-голямото състезание за юноши.

Отдавна има спорове относно методите на Китай при тренирането на децата. Само за да печелят медали и популярност, тези деца се отведени от родителите си завинаги. Понякога са пребивани до смърт. Заради сигналите Олимпийският комитет започна разследване, но въпреки че оттогава минаха 6 години, няма някакви резултати. През този януари в интернет се появиха снимки на деца, които плачат по време на тренировките. Те вече са напълно с промити мозъци относно своята „цел в живота”. 7-годишни деца тренират със същото натоварване като възрастни атлети. Шивен е трябвало да плува цял ден в басейна и е можела да си почива само докато чисти същия този басейн. Храната й била супер здравословна, сравнена с другите, но винаги в комбинация с дозата стероиди.
Така че какво мислите? Животът на тези деца не е ли по-важен от няколко медала на Олимпиадата? Нямат ли те правото да бъдат със семействата си, да почувстват топлината на контакта с родител и да правят каквото си поискат? Само защото са добри в някакъв спорт, не означава, че правителството може буквално да ги отвлече и тренира както сме гледали по кината в „Мисията невъзможна”.

Източник: БЛИЦ
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети