Симеонов отвръща на удара: Не ме е страх, съчувствам на Зарев

DenNews.bg
05.08.2012
размер на текста:

Снимка: Архив

Герберът Венцислав Симеоново, на базата на чиито сигнал председателят на ОбС-Бобов дол и четирима общински съветници от ПП Лидер бяха „хванати” в зависимост от Христо Ковачки и Никифор Вангелов, отвръща на удара-готвената декларация, с която той ще бъде осъден на предстоящата сесия на местния парламент.
Както вчера писахме, след тайно съвещание на съветниците от Лидер, ГЕРБ, БСП и ОбС-шефа Огнян Зарев, е изготвена декларация обвиняваща Симеонов с злонамерено отношение. Може да си припомните текста на декларацията ТУК.
От своя страна Симеонов отвръща с отворено писмо, в което казва, че не се страхува от заканите за съд и разправа от страна на Огнян Зарев, а напротив съчувства на ОбС-шефа и съветниците.
Симеонов изтъква, че в никакъв случай не желае да попречи на отварянето на болницата, в което е открито обвинен, а пита каква болница би имало в Бобов дол, ако дружествата на енергийния бос на Ковачки изплатят задълженията си към общината и прекратят делата за обявяване на МБАЛ „Д-р Стоян Сантев” в несъстоятелност.

Публикуваме отвореното писмо без редакции

 

ОТВОРЕНО ПИСМО
от
Венцислав Симеонов
жител на Бобов дол

До
Гражданите на община Бобов дол
Общинските съветници от Общински съвет – Бобов дол
Областния управител на област Кюстендил

 


Уважаеми съграждани,
Дами и господа общински съветници ,
Почитаеми г-н Стойков,

На предстоящото на 8 август т.г. заседание на Общински съвет – Бобов дол предстои обсъждането и приемането на Обръщение от общинските съветници до населението на общината относно моите действия , касаещи установяването на явен конфликт на интереси на общински съветници от ПП ЛИДЕР .

С настоящето писмо бих искал да опровергая опитите на групата около ядрото на общинските съветници на ПП ЛИДЕР да внушат на гражданите на община Бобов дол , че техните незаконни действия в ОбС са насочени към подобряване на доболничното обслужване в Бобов дол.

Преди всичко искам ясно да подчертая , че на 12.07.2012 г. Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси се произнесе с решение , с което ясно, аргументирано и категорично УСТАНОВИ НАЛИЧИЕТО НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ НА Огнян Кирилов Зарев -Председател на Общински съвет - Бобов дол , както и на Атанас Пандев Каптиев, Емил Димитров Емилов, Илиян Ерменчов Илиев, Иван Кирилов Лазаров– общински съветници от ПП ЛИДЕР в Общински съвет Бобов дол.
РЕШЕНИЕТО НА КОМИСИЯТА Е ФАКТ и никакви опити то да бъде квалифицирано като погрешно, тенденциозно или злонамерено не могат да го омаловажат. В една демократична държава решенията не се коментират или квалифицират , те се изпълняват , а ако не си съгласен с тях – ги обжалваш.

Дотолкова, доколкото в т.н. ОБРЪЩЕНИЕ се прави опит да се внуши на гражданите на община Бобов дол ( там, между другото, се говори за население ) , че видите ли нямаме болница , защото Венцислав Симеонов ни пречи, искам ясно да заявя , че в Бобов дол нямаме болница защото хора като Огнян Зарев и кликата около него умишлено създадоха условия за това.

АЗ НЯМА ДА БЪДА ГОЛОСЛОВЕН И ЩЕ ПОСОЧА ФАКТИ И ДОКУМЕНТИ:

1. Господин Зарев – вярно ли е , че :
• На 02.05.2011 година „Въгледобив Бобов дол” ЕООД ,чиито управител сте Вие, е продало вземането си към МБАЛ „Стоян Сантев” ЕАД в размер на 65 000 лева на „Ню Експрес Финанс” ЕООД , собственост на г-н В. Терзийски , собственик и на „Фундаментал” ЕООД , чийто Управител също сте Вие ?
• На 02.05.2011 година „Въгледобив Бобов дол” ЕООД, чиито управител сте Вие е продало вземането си към МБАЛ „Стоян Сантев” ЕАД в размер на 68 206,54 лева на „Ню Експрес Финанс” ЕООД, собственост на г-н В.Терзийски , собственик и на „Фундаментал” ЕООД , чийто Управител също сте Вие ?
• На 02.05.2011 година „Минна компания” ЕООД ,собственост на г-н Н.Вангелов - Ваш работодател е продало вземането си към МБАЛ „Стоян Сантев” ЕАД в размер на 170 000 лева на „Ню Експрес Финанс” ЕООД , собственост на г-н В. Терзийски , собственик и на „Фундаментал” ЕООД , чийто Управител също сте Вие ?

2. Господин Зарев–вярно ли е, че именно В.Терзийски – Ваш работодател на 25 юли 2011 год. е поискал от ОКРЪЖЕН СЪД КЮСТЕНДИЛ болницата в Бобов дол да бъде обявена в несъстоятелност , като само лихвите , които Вашият работодател иска от нея са за над 1 000 000 лв. , докато сградата на болницата е оценена на малко над 1 300 000 ?

3. Господин Зарев – позволете ми един въпрос: Вие , като Председател на Общински съвет - Бобов дол имате за цел да отстоявате интересите на гражданите ли или финансовите интереси на Вашите работодатели – Вангелов , Терзийски и Ковачки ?

Дами и господа общински съветници ,

Уверявам Ви , че с моите досегашни , а и бъдещи действия, по никакъв начин не желая да „създавам погрешна представа за дейността на кмета, общинската администрация и Общински съвет – Бобов дол“ , поради една единствена причина :
Цялата Ваша дейност е изначално погрешна и насочена към превръщането на гражданите на общината в заложници на жалките Ви политически и финансови машинации и тези на Вашите спонсори.

В тази връзка , вместо да се перчите с Вашите 12 заседания ( някои насрочени в 12 без 5, а заседанието е в 12 ) и 120 решения , по-добре отговорете на гражданите на общината - Какви са Вашите действия по отношение на събиране на данъците, таксите и концесионните възнаграждения , които фирмите на Вашите работодатели и покровители Вангелов , Терзийски и Ковачки дължат на община Бобов дол и до края на 2011 г. възлизаха на над 1 200 000 лв.

Да, аз съм напълно съгласен с Вашата теза , застъпена в т.н. “Обръщение до населението” , че на община Бобов дол ӣ е необходимо здравно заведение , което да покрива основните здравни услуги на гражданите. Аз също имам роднини, деца, приятели и познати, които изпитват неудобствата от тази липса. Аз самият също я чувствам.

Но не по този начин, г-н Зарев – чрез грубо и безцеремонно погазване на законността и в услуга на една олигархична клика, която явно си е поставила за цел да приватизира Бобов дол и общината.


Уважаеми съграждани,
Аз си поставям пред Вас въпроса , а по този начин правя и предложение до г-н Огнян Зарев : Каква болница би имала община Бобов дол , ако работодателите на Зарев & сие се откажат поне от лихвите на дълга на болницата към тях и си платят данъците, таксите и концесионните възнаграждения към общинския бюджет – само главниците, нека не ги натоварваме с лихви.

И веднага мога да Ви отговоря – златна болница можем да имаме .

За тази цел обаче се изисква политически , граждански и личен кураж и морал. Изисква се откритост, прозрачност и откровеност в управлението на публичните средства , а не подчиненост и обслужване на лични , групови и корпоративни интереси.

Ако говорим за подобен кураж и морал общинските съветници би трябвало да отменят незабавно своите решения , както следва:
1. Решение № 20 от Протокол № 2 от 15.02.2012 с което г-н Зарев и кликата около него са утвърдили съпругата му за съдебен заседател към РС Дупница;
2. Решение № 1 от Протокол № 1 от 11.01.2012 г. с което Общински съвет - Бобов дол дава съгласие да бъдат предоставени под наем без търг или конкурс помещения, намиращи се на територията на МБАЛ ”Д-р Стоян Сантев”ЕАД, гр.Бобов дол;
Както и да вземат решение, с което да задължат Кмета на община Бобов дол да прекрати Договор № 22 / 30.03.2012 г. за доставка на хранителни продукти за нуждите на ЦДГ в Община Бобов дол за период от 12 месеца с "Интеркомерс груп плюс "ЕООД – един от основните акционери в „Магазини Европа“ АД и да бъде обявена нова процедура за това.

Причините – явни конфликти на интереси по отношение на г-н Зарев и г-дата около него, в т.ч. и Кмета Станчев. Подчертавам тези факти неслучайно , защото КПУКИ ще се произнесе и по тези казуси .


Дами и господа общински съветници ,
г-н Зарев,

Няма да Ви занимавам повече със собствената си персона , така както Вие занимавате „ населението“ с дребните Ви конфликти на интереси.
Ще завърша с това , че Ви разбирам.
Разбирам Ви, че Вие бяхте принудени да се кандидатирате на изборите.
Разбирам Ви , че Вие бяхте принудени да спечелите изборите.
Разбирам Ви , че Вие бяхте принудени да гласувате в конфликт на интереси.
Разбирам Ви и Ви съчувствам ! Вие не сте свободни хора.

Едно обаче не мога да не Ви призная – за 9 месеца така успяхте да асимилирате всички политически сили , че това Ви позволи „да забравите“ , че не аз , а Вие г-н Зарев сте част от статуквото през последните 22 години , „да забравите“ , че не аз , а Вие г-н Радлев сте сенките от миналото.

За останалите политически играчи няма да говоря – за тях или добро или нищо.
И г-н Зарев – не е необходимо да ме заплашвате. Нито със съд , нито с проблеми които мога да си имам. Защото не ме е страх от Вас.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети