Българка в ареста за смъртта на три деца в Германия

DenNews.bg
05.08.2012
размер на текста:

Българка е арестувана в Германия по подозрение, че е причинила смъртта на трите деца на мъжа, с когото живеела на семейни начала в Дортмунд. Мъжът и децата са от турски произход и темата е широко отразена в медиите в южната ни съседка.
Децата на 4, 10 и 12 г. са загинали при пожар в петък. За тях се грижил само баща им Мухарем Тюфекчи, след като майката починала преди време. Скоро след смъртта на съпругата си Мухарем обаче започнал да се вижда с българката и често двамата изоставяли трите деца сами в апартамента, разказват съседи пред турски медии, пише БГНЕС.
По време на пожара в петък, лумнал към 5 часа сутринта, децата отново били сами. Според очевидец пламъците се появили 15 минути след като Тюфекчи и приятелката му излезли от апартамента.
"Те винаги оставяха децата сами и излизаха за дълго време. Някои съседи се обаждаха в Службата за закрила на детето, за да я известят за положението на децата, но те не обърнаха никакво внимание. Ако бяха реагирали, те може би нямаше да загинат", казва съседът. Полицията подозира умишлен палеж.
Германските медии, позовавайки се на полицейски източници, съобщават, че Милка Д. е убила трите деца с нож, които спели в стаите си. По-късно е запалила апартамента и отишла при бащата, който е бил в близкото кафене и заявила, че са я нападнали. В момента Милка Д. e арестувана с обвинение за убийство на трите деца.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети