Нов дом и трудов лагер като морков и тояга за спортистите на Сверена Корея

DenNews.bg
05.08.2012
размер на текста:

Възпитанието чрез метода на моркова и тоягата може да се окаже в основата на представянето на севернокорейските атлети, разбира се, не само на Олимпиадата в Лондон, а по принцип.
Спортните ръководители в комунистическата страна са намерили начин да „изстискват” и последните сили и старание на спортистите, като вместо морков пред погледа им ширват парични бонуси, нови апартаменти и коли и каква ли не техника за дома-от хладилник до ДВД, които получават при победа, особено на големи форуми. Провалът обаче струва скъпо на атлетите, а не на федерациите. Най-тежкото и дори нереално за западния човек наказание е изпращането в трудов лагер, където провинилият се спортисти трябва да плати личния си резил и орезиляването на националния екип.
За най-тежко провинение се смята пораженията от спортисти на враговете Южна Корея и САЩ. Лидерът Ким Чен-Ун много държал на победи над тези две страни.
Тези и други подробност пред телевизия Ей Би Си разказва севернокорейският атлет Гю Кьон-бан, който след успешно бягство от ребжима днес живее в Сеул.
Гю Кьон-бан разкрива, че тайната на успеха на атлетите на Северна Корея се крие и в това, че бъдещите спортисти от малки се учат в специализирани училища, където освен задължителната идеологическа подготовка получават всекидневно храна и понякога пари за харчене през свободното време. А храната и парите са сериозна мотивация за жителите на страна, имаща постоянни проблеми с прехраната на населението, изострящи се след периоди на суша и наводнения, каквито има сега в Северна Корея.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети