Липса на магистърска степен изхвърли шефката на дирекция „Социално подпомагане” в Бобошево

Един месец не стигна на Лилия Янева, за да защити поста си, нейното място зае началникът на отдел „Хора с увреждания” Гергина Янева

Даниела Методиева
03.08.2012
размер на текста:

Три месеца, след като спечели безапелационно конкурса за директор на дирекция „Социално подпомагане” в Бобошево, изненадващо Лилия Янева бе отстранена от поста. На нейното място временно до провеждането на конкурс е назначена Гергина Янева, която е шеф на отдел Хора с увреждания към местния филиал в Бобошево.
Като причина за отстраняването на Лилия Янева е посочена липсата на магистърска степен по специалността заради влизане в сила на нови изисквания за заеманата длъжност. Въпреки, че Янева бе избрана по време, когато това изискване на съществуваше, тя е отстранена от поста. Отстранена е и въпреки факта, че завършва магистърска степен само след месец. Оказва се, че тя е сред малкото шефове на социални дирекции в страната, отстранени заради новото изискване. На повечето места директорите без магистърска степен са оставени на постовете си до провеждането на конкурс за избор на нови хора.
Преди избирането й за директор на дирекцията в Бобошево, която обслужва и общините Рила и Кочериново, Лилия Янева бе шеф на филиала в град Рила. След отстраняването й от ръководния пост тя е върната на работа отново на старото място, но този път като социален работник.

 

 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети