Легендарен треньор на Гладиатор стана световен шампион по таекуондо

Константин Соколов
28.08.2012
размер на текста:

Първият треньор на дупнишкия СК Гладиатор Евгени Тодоров стана световен шампион по таекуондо ITF за ветерани. Първенството на планетата се проведе в столицата на Естония Талин и събра състезатели от 60 страни. Тодоров спечели световната титла, като постигна три победи и то над шампионите на Азия, Европа и Южна Америка.
53-годишният Евгени Тодоров е от Дупница и е основател на СК Гладиатор. За Световното първенство в Естония той се подготвяше именно със състезателите на дупнишкия клуб под ръководството на треньора Христо Михалчев. „Подготовката с Гладиатор ми помогна много за да стигна до световната титла. Този клуб аз съм го създал преди години, като и в момента в него има много добри бойци”, заяви световният шампион пред DenNews.bg. Тодоров допълни, че основна заслуга за успеха му има и Христо Михалчев, който на практика е негов ученик в спорта. „Христо Михалчев ме е надминал като треньор, много е израснал в тази област. Според мен той е най-добрият инструктор по таекуондо в България и тренировките с него оказаха голямо влияние на представянето ми. Христо набляга и на техниката и на стратегията за даден двубой. Имам поглед върху другите клубове и мога да кажа, че Христо Михалчев води най-добрия отбор по таекуондо в България. Лагерите с турските състезатели също са изключително полезни. Михалчев и Иво Ников са мои ученици и аз истински се гордея с тях. Аз на практика създадох клуба, а те двамата го възродиха”, каза още Тодоров, който е ставал и европейски шампион на спаринг и пауър тест.
Евгени Тодоров държи да подчертае, че е от Дупница и се радва на успехите на спортистите от града. За изявите си на татамито пък споделя: „Играя, когато искам, но винаги бия!”
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети