Четирима от нощната смяна на пожара над Рилския манастир катастрофираха

Шофьорът е заспал зад волана от преумора, един е със счупен прешлен и прободна рана

Десислава Панайотова-Янкова
26.08.2012
размер на текста:

Четирима души, участвали в погасяването на пожара над Рилския манастир, са претърпели катастрофа днес следобед.
Шофьорът е заспал от преумора зад волана и е загубил контрол над джипа, с който мъжете са се прибирали. Точно преди моста при село Пастра 65-годишният Павлин Петров е задрямал, джипът е навлязъл в насрещното платно, след това се е спуснал в дерето, там се е ударил в дърво и е паднал по капак в реката.
Най-тежко пострадал е 22-годишният Христо Златев, който е седял до шофьора. Той е закаран в „Пирогов” със счупен първи прешлен и прободна рана.
Другите бяха лекувани в болницата в Благоевград. 26-годишният Асен Благоев е с комоцио, 56-годипнмият Христо Грозданов е с травма на гръдния кош, а Павлин Петров с контузия на окото.
Четиримата са служители на Национален парк „Рила” от Самоков. От два дни участват в гасенето на стихията в местността Бели бор. В събота цял ден са били на терен, след което са участвали и в нощната смяна, днес също са помагали, като само за няколко часа са отморили в джипа.
Тримата по-леко пострадали рейнджъри бяха взето от болницата с джип на НП „Рила”. Лечението им ще продължи в Самоков.
Както ви съобщихме, днес умората и тежките условия доведоха до още няколко инцидента. Един мъж е с херния. По наша информация това е домакинът на община Дупница, който беше част от групата от Дупница, събрана от кметското ръководство.
Пожарникар падна в реката, след подхлъзване на склон, а столичанин е с пукната капачка.
 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети