Дупничани засадиха цветя в дупка на ВиК

Десислава Панайотова-Янкова
25.08.2012
размер на текста:

Идеята е на мъжете, но жените доставиха цветята. Снимки: DenNews.bg

Лехи с цветя украсиха дупка на ВиК. Идеята е на дупничани, живеещи на улица „Николаевска”, малко под старите гробища. Така поне платното ще служи за нещо, а и опасният участък ще се забелязва по-добре, смятат те.
„Дупката си стои от аварията на 22 май, когато имаше повреда на главен водопровод. Дойдоха на 23 май, зариха и от тогава не сме ги виждали. Няколко пъти се обаждаме, но няма реакция. Затова решихме по случай 3-ия месец и 3 дни чакане на ремонт, да превърнем дупката в нещо полезно-цветна градина”, обясняват находчивите граждани.
Идеята е на мъжете, но жените имат също роля-жертват цветята от градините, които прилежно се вадят с корените и се засаждат в новите лехи.
Обмисля се и идеята за по-полезно начинание, като се засадят селскостопански продукти-картофи и зеленчуци.

Движението е само в едното платно. По-разсеяните шофьори предприемат рискови маневри и набиват спирачки, за да избегнат дупката.


Въпреки съботното шеговито настроение хората от улицата имат сериозни поводи за притеснения. Заради дупката движението се извършва в едната лента-тази от страната на къщите. Асфалтът в тази лента вече е на вълни и хората се притесняват от инциденти, защото често шофьорите забелязват дупката в последния момент и предприемат рискови маневри.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети