Спряха на границата родители,отвлекли четирите си деца

dennews.bg
23.08.2012
размер на текста:

Родители с отнети права, отвлекли четирите си деца, са задържани на ГКПП-Андреево по искане на властите в Холандия и след издаването на европейска заповед за арест, информираха от Пресцентъра на МВР.
Мъжът и жената са родени в иракския град Сюлеймания. Те са отвели без позволение четирите си деца от дома, в който непълнолетните са били поставени под закрила. 36-годишният А. К. и жена му са били с отнети родителски права. Децата са на възраст от 3 до 15 години, родени са в Холандия. Вчера лекият автомобил „Крайслер”, с който пътувало семейството, пристигнал за излизане от страната на ГКПП-Капитан Андреево. С разпореждане на хасковската окръжна прокуратура родителите са задържани в ГПУ-Свиленград за 72 часа. Представители на дирекцията „Социално подпомагане” и отдел „Закрила на детето” са поели грижата за децата.
Вчера към 15 часа граничен полицейски наряд от Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово забелязал хора, преминаващи турско-българската граница. Сформирани били оперативно-издирвателна група и група за блокиране. При проведената гранично-полицейска операция към 17 часа в землището на с. Голям Дервент са задържани 11 мъже. Един от тях представил турска лична карта. Останалите заявили, че са сирийци и крайната им цел е Западна Европа. Всичките са задържани в ГПУ-Елхово. Срещу сирийците ще бъдат образувани досъдебни производства за нелегално преминаване на границата, а срещу турския гражданин – за каналджийство. Вчера гранични полицаи от ГПУ-Болярово са задържали в района на с. Крайново още четирима сирийци – семейство с двете им деца.


 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети