Разгневени селяни плениха министър и губернатор

DenNews.bg
22.08.2012
размер на текста:

Разгневени египетски селяни плениха министъра на здравеопазването Мохамед Мустафа и губернатор Ашраф Хелал, след като заразена вода разболя стотици. Двамата се оказаха пленници в болницата, където от вчера се хоспитализират пациенти е повръщане, висока температура и диария, предаде АП, цитирана от БЛИЦ.
По данни на египетската държавна информационна агенция МЕНА броят на заразените в провинция Менуфия, намираща се в делтата на Нил и на 60 километра от столицата Кайро, е надминал 400 души.
По време на визитата на Мустафа и Хелал в болницата във вторник, гневни роднини напъхали в лицата им бутилки с чешмяна вода и крещели: “Пийте я”. После те заключили двамата в болнична стая, а час по-късно ги пуснали.
След случилото се здравният министър нареди да бъдат затворени всички нелицензирани и незаконни източници на вода. Хелал на свой ред уволни държавните служители, отговорни за основния източник на чешмяна вода в селото.
Египет е една държава със слаб контрол на хигиена и влошени обществени услуги, затова и хранителните отравяния там са често явление.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети