Дупничанин се цели в медал от Световното първенство по кикбокс

Константин Соколов
22.08.2012
размер на текста:

Състезателят на боен клуб Марек Славчо Павлов ще участва на Световното първенство по кикбокс за кадети в стил К1. Шампионатът на планетата ще се проведе в Братислава от 8-ми до 15 септември и ще събере повече от 400 бойци от цял свят. Дупничанинът ще се състезава в категория до 75 кг, като негови основни конкуренти се очертават кикбоксьорите от Русия, Украйна, Сърбия и Холандия. На миналото Световно първенство – през 2010 година, въпреки че бе дебютант, Павлов спечели бронзов медал. Тогава дупничанинът надделя над бойци от Италия, ЮАР и Северна Ирландия, а на полуфинала отстъпи от световния шампион от Хърватска.
От боен клуб Марек са категорични, че Славчо Павлов ще се представи на ниво в Братислава и ще зарадва България с медал. „Славчо е подготвен добре. Той натрупа опит в силни състезания и знае какво го чака. Всеки ден води двуразови тренировки, като организираме и спаринги с бойци от други клубове, за да е максимално готов за Световното първенство”, коментира един от треньорите в боен клуб Марек Кирил Чакъров.
Състезателите на дупнишкия клуб водят подготовка и за предстоящото Световно първенство по савате (френски бокс), което ще се проведе на 31 август и 1 септември в Пловдив. Там Марек ще има 4-има представители – Каролина Динева, Иво Гьошков, Доброслав Радев и Иво Петров, които са селектирани от националния треньор на Франция Ален Пердит, съвместно с колегата му от България Георги Тончев. Симеон Димитров – Лоренцо също бе попаднал в сметките на двамата специалисти, но контузия го спря от участие.
За трета поредна година пък на лагер в Дупница са няколко френски състезатели, които заедно с бойци от Финландия, Канада и Холандия тренират в залата на Марек.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети