Въоръжени ограбиха бензиностанция в София

DenNews.bg
22.08.2012
размер на текста:

Маскирани и въоръжени нападатели са извършили грабеж в бензиностанция в столичния квартал "Бухово" тази нощ, съобщи Фокус, позовавайки се на информация от МВР.
Двамата неизвестни за момента нападатели са нахлули в бензиностанцията малко след полунощ. След като заплашили с пистолет двете служителки, които били на смяна, задигнали оборота -над 1000 лева. По данни на служителките двамата избягали с мотор.
Вчера почти комичен случай прати в ареста момчета на 15 и 19 г. Те обраха бензиностанция в с. Българене, като заплашили служителя с късо оръжие. Те му отнели оборотни пари - 284.24 лева, но не успели да отворят две метални каси, в които имало още около 10000 лева. Като по филмите момчетата заключили бензинджията в тоалетната и хукнали да бягат с кола, която откраднали преди грабежа. В колата обаче си забравили част от плячката-10 кутии цигари.
Задържаните са от Левски – единият е 19-годишен, с две присъди за шофиране без книжка, а помагачът му – 15-годишен. Двамата са задържани с прокурорска мярка за 72 часа.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети